Scandinavian interiors with ethnic details

October 30, 2013

Sometimes I have been told that all these lovely white, bright and minimalistic Scandinavian style interiors are good to look at, but seem little bit too sterile and cold to live in. Actually there is many ways how one can easily change these beautiful white canvas into cozy homes that seem lived-in and welcoming. For example, you can add raw wooden pieces, natural fibre rugs, flea market finds, green plants or spice up clean Scandinavian style with ethnic details. Lately kilim rugs and cushions have become very popular in interior design and I think that white and bright Scandinavian interior is one of the best backgrounds for kilims – vivid colors and unique geometrical patterns really shine out in these rooms.

Below are some examples of Scandinavian interiors with kilim rugs and cushions or other ethnic accessories (for example tribal masks on the wall on the last picture )

///

Mulle on ikka aeg-ajalt öeldud, et skandinaaviapärane interjöör on küll ilus vaadata, aga jääb rohke valge värvi ja minimalistlike vormide kasutuse tõttu tihti liiga kõledaks ja steriilseks. Tegelikult saab ka valget ja helget interjööri lihtsate nippide abil palju hubasemaks ja kodusemaks muuta, näiteks võib kasutada puitu, looduslikest kiududest vaipu, vanu ajalooga mööblitükke, rohelisi toataimi või siis vürtsitada minimalistlikku skandinaaviapärast interjööri rahvuslike detailidega. Viimasel ajal on eriti moes kilim vaipade ja patjade kasutamine muidu heledates ja tagasihoidlikes kodudes. Kusjuures valge-valge kodu on just väga hea taust värvilisele ja mustrilisele kilim-stiilis vaibale/patjadele lastes neil väärikalt esile tõusta.

Allpool mõned näited skandinaavia interjööridest, kus sisekujunduses on oskuslikult kasutatud rahvuslikke detaile: vaipu, patju ja muid aksessuaare (näiteks maskid seinal viimasel pildil).

 

all white living room with ethnic style cushions

kilim rug and SMEG in white Scandinavian kitchen

scandinavian with ethnic details

modern dining room with kilim rug

eclectic Scandinavian style with kilim cushions

Scandinavian interior with ethnic details

//images 1. Sköna Hem 2. Elle Interior 3. Suvi Sur Le Vif 4. Norrgavel 5. via Mixr 6. Boligpluss //

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comments

Leave a Comment

Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie