Scandinavian stairs

January 10, 2014

 
airy and fresh Scandinavian bedroom with upstairs closet. by Pikcells Visualisation Studio

modern Scandinavian interior. By Pikcells Visualisation Studio

modern Scandinavian living room. By Pikcells Visualisation Studio

Scandinavian living room. By Pikcells Visualisation Studio

Fresh Scandinavian living room. By Pikcells Visualisation Studio

Scandinavian home office. By Pikcells Visualisation Studio

home office details. By Pikcells Visualisation Studio

white Scandinavian kitchen. By Pikcells Visualisation Studio

Scandinavian interior. By Pikcells Visualisation Studio
 
This bedroom with stairs (the first picture of this post) took my breath away at the moment I saw it on Anna Gillar blog. Of course I wanted to know where this is from and hoped to find the story behind it. To my complete surprise I found out that it wasn’t a real bedroom, rather a computer-generated imagery! Amazing what talented digital artists can do! :)

Anyway, these interior pictures were created by Pikcells visualisation studio for a Swedish stair manufacturer to display the stairs in various forms. On their website they say that a special lightning setup had to be used to emulate the Scandinavian light and a huge amount of time was spent creating the furniture and accessories from scratch. You’ll recognise many design classics here: Ton No 14 chair, Muuto Around table, Kähler Omaggio candle holder, Artek stool and Tolix chair just to name few perfectly modelled things.

I hope you enjoyed these digital miracles and happy weekend everyone!

–––

See kahel korrusel paiknev magamistuba (esimene foto selles postituses) hakkas mulle väga meeldima kohe kui ma seda Anna Gillar blogis nägin. Muidugi tahtsin ma teada, kust see pilt pärit on ning lootsin leida ka mingi loo selle magamistoa kohta. Ja leidsingi. Ma olin aga täiesti üllatunud kui tuli välja, et see ei olegi päris ehtne ruum, vaid hoopis arvutiga loodud animatsioon. Uskumatu! :)

Igatahes, need interjööri pildid on loodud Pikcells stuudio poolt ühele rootsi treppe tootvale firmale, et illustreerida nende toodangut. Nende kodulehelt võib lugeda, et palju aega kulutati sellele, et immiteerida seda väga erilist skandinaavialikku valgust ning enamus mööblit ja aksessuaare on samuti nullist loodud. 

Nende digitaalsete meistriteostega soovin teile kõigile ühtlasi ka head nädalavahetust!

 

// images from Pikcells //

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments

Leave a Comment

Theme by Blogmilk + Coded by Brandi Bernoskie